תופעת השתייה, שימוש בסמים והתנהגויות סיכוניות בקרב בני נוער אינה חדשה, אך בחופש הגדול הולכת התופעה ומתרחבת. מעל למיליון וחצי ילדים יצאו בימים הקרובים לחופש הגדול המאופיין בהעדר מסגרות ופיקוח, הזמן הפנוי מוביל לא אחת את בני הנוער להסתכן לשתות ולהתנסות בחומרים ממכרים. להלן מספר כלים שיעזרו לכם ההורים להתמודד עם בני הנוער והצעירים
- שבו עם המתבגר שלכם ותכננו את הקיץ ( מה התוכניות שלו? עם מי? לאן? מתי?
- זמן משפחתי – ארוחה אחת ביום בו כולם נפגשים ומתעדכנים(מותאם ללו"ז של כל בני הבית).
- דרכי תקשורת – כלים בהם אתם מתעדכנים מה שלום הילד שלכם כאשר הוא אינו בבית.
- חופש מהלימודים אך לא מהחיים – הם אכן לא לומדים אך מותר וחשוב לשלבם במשימות הבית.
- חוקי הבית לקיץ – שבו יחד והחליטו כמשפחה מהם הכללים המתאימים לכם, לבילוי, שעות חזרה, דרכי נסיעה, מקומות בילוי, חשוב לשלב בשיחה גם התיחסות לסכנות בקיץ כולל שתייה והתנסויות אחרות.
- ימים הפוכים-מעבר לחיי לילה מזמינים התנהגויות אחרות –חשוב לקבוע כללים ברורים, לתת תזכורת שחוקי היום חלים גם על הלילה. הם אכן בחופשה אך גם כעת הלילה אינו זמן בטוח לשוטטות. ודאו שכאשר הם יוצאים יש להם יעד ברור, ידוע, ואתם יודעים עם מי הם מבלים, היכן, איך ומתי הם חוזרים.
- עבודה ככלי מניעה – עודדו את המתבגרים לצאת לעבוד, כאשר הם צריכים לקום בבוקר הם ילכו לישון ויצמצמו את הסיכוי לסיכון.
- רשת קשר הורית – כשהם יוצאים לפעילות כדאי לברר עם מי הם יוצאים (שמות וטלפונים). דברו עם ההורים של החברים על מנת לתאם גבולות משותפים – כדי להתמודד עם "כולם" ואף אחד". ולעיתים גם הציעו ליווי מתחלף של ההורים במידה ויש רצון לצאת לטיול או לנסיעה לכינרת/אילת.
- מבוגר משמעותי – לעיתים התחושה כי המתבגרים לא רוצים אותכם בסביבה. תופתעו לגלות כי אם תציעו להם הצעה בה אתם שותפים הם ישמחו לבלות זמן איתכם. חלקו בניכם ההורים את הקיץ והציעו למתבגרים שלכם בילויים משותפים. קיטנה הורית לא נגמרת בכיתה ב'…
- שאילת שאלות – הקיץ מלא אפשרויות בילוי, חלקן מאורגנות ע"י הרשויות המקומיות. "לילות לבנים", "קיץ בשקל", "מגרשים מוארים", מסיבות קיץ ועוד. עיקבו אחרי פרסומי הרשות המקומית שלכם ועודדו את המתבגרים לקחת חלק בפעילויות אלו. כך תעברו יחד את הקיץ בשלום.